четвер, 21 січня 2016 р.

Марк Твен. "Том Сойєр" ( 5 клас)

Ознайомитись з біографією Марка Твена



«Пригоди Тома Соєра» (найчастіше зустрічається Сойєраангл. «The Adventures of Tom Sawyer») — популярний роман 1876року, написаний Марком Твеном, про пригоди хлопчика на ім'я Том Соєр з містечка «Сейнт-Пітерсбург» (яке нагадує містечкоГаннібал, де виріс автор) на півдні Сполучених Штатів. Дії роману проходять до початку Громадянської війни в Сполучених Штатах.

«Пригоди Тома Соєра» вперше були опубліковані у червні 1876 року, видавничою компанією Chatto and Windus у Англії (книга була готова не 10-го червня, а 24-го червня з'явилась рецензія на книгу у журналі «Антенеум». У Сполучених Штатах книга була доступна лише через підписку, яка з'явилась у грудні того ж року. Твен, як і інші американські автори, надавав перевагу першого видання своїх у Великобританії, інакше йому було б майже неможливо отримати авторські права у Британській імперії. У випадку з «Пригодами Тома Соєра», різниця між британським та американським виданнями стала більшою, ніж того хотів автор, і це призвело до розповсюдження піратських копій книжки. У липні 1876, у Канаді з'явилась піратська книжка, яку придбало велика кількість американських читачів і на думку Твена, через це він зазнав великих збитків.
У своїй автобіографії, Твен заявляв що "«Пригоди Тома Соєра» повинні були бути першою книжкою, рукопис якої було надруковано на друкарській машинці". Попри це, типографський історик Деррил Рер дійшов висновку, що першим рукописом Твена було «Життя на Міссісіпі».


Немає коментарів:

Дописати коментар